En enkel forståelse av egenskapene til silikagel

- Nov 08, 2018-

Silikagel er et svært aktivt adsorbentmateriale, som er et amorft stoff med en kjemisk formel av mSiO2 · nH2O. Det er uoppløselig i vann og noe løsningsmiddel, giftfritt og smakløst, kjemisk stabilt, og reagerer ikke med noen substans unntatt sterk alkali- og flussyre. Ulike typer silikagel har forskjellige mikroporøse strukturer på grunn av deres forskjellige produksjonsmetoder. Den kjemiske sammensetningen og den fysiske strukturen av silikagel bestemmer at den har mange andre lignende materialer som er vanskelige å erstatte: høy adsorpsjonsytelse, god termisk stabilitet, kjemisk stabilitet og høy mekanisk styrke.


Silikagel er klassifisert i henhold til porestørrelsen: Makroporøs silikagel, grov pore silikagel, B-type silikagel og fin pore silikagel. På grunn av den forskjellige porestrukturen er deres adsorpsjonsegenskaper forskjellige. Grovpore silikagel har en høyere adsorpsjonsmengde i tilfelle av høy relativ luftfuktighet, og den fine porøs silikagel absorberer mer enn den grove porensilikagelgel i tilfelle av relativt lav relativ luftfuktighet, mens B-type silikagel har en por struktur i grove og fine porer. Mellom silikagel er mengden adsorpsjon også mellom grove og fine porer. Makroporøs silikagel brukes generelt som en katalysatorbærer, et mattemiddel, et slipemiddel for tannkrem og lignende. Derfor bør forskjellige varianter velges i henhold til forskjellige bruksområder.


Etter at silikagelen adsorberer fuktighet, kan den regenereres ved eksponering, baking, lufttørking og lignende.


Den kjemiske sammensetningen av silikagel-tørkemiddel:


Silikageltørkemiddel - hovedkomponenten er silisiumdioksyd, som renses fra naturlige mineraler til pellets eller perler. Som en tørkemiddel har dens mikroporøse struktur (gjennomsnitt 2A.) En god affinitet for vannmolekyler. Det mest passende fuktabsorptionsmiljøet for silikagel er romtemperatur (20 ~ 32) og høy luftfuktighet (60 ~ 90%), som kan redusere den relative luftfuktigheten til ca. 40%.


En tørkemiddel er et vannfjerningsmiddel som absorberer fuktighet fra atmosfæren. Dens tørking prinsippet er å fysisk adsorbere vannmolekyler i sin egen struktur eller kjemisk absorbere vannmolekyler og endre sin kjemiske struktur til å bli en annen type. stoff.


Fargeskiftende silikagel: Vanligvis brukes til å holde instrumentet og balanse tørt. Det blir rødt etter vannabsorpsjon. Den mislykkede silikagelen kan brukes etter tørking og regenerering. Aminen, NH3, O2, N2, etc. kan tørkes.

Silicone kitchenware

Et par:Matkvalitets silikon er i ferd med å bli en ny epoke med daglige nødvendigheter Neste:Forstå kravene til prosess og materialvalg av silikonebord