Enkel forståelse av egenskapene til silica gel

- Oct 29, 2018-

Silica gel er en svært aktiv adsorbent materiale, som er en formløs substans med en kjemisk formel av mSiO2·nH2O. Det er uløselig i vann og noen løsemiddel, giftig og smakløst, kjemisk stabil og reagerer ikke med noe stoff unntatt sterk lut og flussyre. Ulike typer silica gelé har ulike mikroporøs strukturer på grunn av deres forskjellige produksjonsmetoder. Kjemisk sammensetning og strukturen i silica gel fastslå at den har mange annet lignende materiale som er vanskelig å erstatte: høy adsorpsjon ytelse, god termisk stabilitet, kjemiske stabilitet og høy mekanisk styrke.

Silica gel er klassifisert i henhold til sin porestørrelse: macroporous silica gel, grov pore silica gel, B-type silica gel og fine pore silica gel. På grunn av ulike pore strukturen er adsorpsjon egenskaper forskjellige. Grov pore silica gel har en høyere adsorpsjon ved høy relativ fuktighet og fine pore silica gel absorberer mer enn grov pore silica gel ved relativt lav relativ fuktighet, mens B skriver silica gel har en pore strukturen i den grov og fin porene. Mellom silica gel er mengden av adsorpsjon også mellom grov og fin porene. Macroporous silica gel brukes vanligvis som en katalysator carrier, en matting agent, en tannkrem slipende og lignende. Derfor bør ulike varianter justeres i henhold til ulike bruksområder.

Etter silica gel adsorbs fuktighet, kan det genereres av eksponering, bakervarer, luft tørker og lignende.

Den kjemiske sammensetningen av silica gel fuktighet:

Silica gel tørkemiddel - den viktigste komponenten er silisium, som er renset fra naturlig mineraler i pellets eller perler. Som en tørkemiddel har mikroporøs strukturen (gjennomsnittlig 2A.) en god affinitet for vannmolekyler. Det mest passende fuktighet absorpsjon miljøet for silica gel er romtemperatur (20 ~ 32) og høy luftfuktighet (60 ~ 90%), noe som kan redusere luftfuktigheten i miljøet 40%.

En tørkemiddel er en vann-fjerning agent som absorberer fuktighet fra atmosfæren. Tørking prinsippet er fysisk adsorberes vannmolekyler i sin egen struktur eller kjemisk absorberer vann og endre sin kjemiske struktur å bli en annen type. stoff.

Farge-endring silica gel: vanlig å holde apparatet og balanse tørr. Det rødt etter vannabsorpsjon. Mislykkede silica gel kan brukes etter tørking og gjenfødelse. Amin, NH3, O2, N2, etc. kan tørkes.

Silicone kitchenware

Et par:Forstå kravene til prosess og materialvalg av silikonebord Neste:De viktigste kjennetegn ved håndgranater