Slik rengjør du lukte silikon isbakken

- May 17, 2019-

Hvordan rengjøre lukt silikonet isbrett?

Silikoniskebrett gjør det enkelt å trekke ut is, men de har en stor ulempe: Over tid henter de lukt fra fryseren, noe som kan gi isen en avsmak. Derfor var vi interessert i å lese i The New York Times om en metode for å fjerne lukt: Bake skuffene i en time i en ovn på 350 grader. (Silikonet tåler temperaturer på opptil 500 grader, så det er ingen risiko for at brettene smelter.)

Vil metoden også fungere på mer potente lukt igjen etter ting som pesto, chili i adobo eller hakket hvitløk i olje (alle varer vi vanligvis fryser i små mengder i isterderbrett til senere bruk)?

For å finne ut, fylte vi silikone isbrett med pasta av pureed løk, sjalott, hvitløk, ansjos og olivenolje og kjølte dem over natten. Når vi tømte skuffene og vasket dem neste morgen, luktet alle fortsatt sterkt av pastaen. Vi bakte dem deretter i en 350 graders ovn i en time. Trikset fungerte vakkert og eliminert alle luktene.

Vi har også prøvd alternative deodoriseringsmetoder, slik som bløt i en oppløsning av natron eller eddik over natten eller kokende i vann i en time, hvorav ingen fjernet lukten helt.

Takeaway: Baking er en fin metode for å fjerne jevn lukt fra isbakker. Bare vær sikker på at isbakker er silikon og ikke gummi, som smelter i en varm ovn.


Et par:Rask utvikling og anvendelse av silikon kake mold Neste:Innføringen av silikonebord