Hvordan lage en spesiell formet kakepanne

- Jul 01, 2019-

I tillegg til standard runde og firkantede kakepanner, er hyllene i kokebutikkene foret med rikelig med formede panner. Disse pansene kommer i design fra sandkast og tegneseriefigurer til bryllupskaker i miniatyr, og gir deg muligheten til å bake en kake som har et forseggjort design uten å prøve å snekre et intrikat mønster i en kake selv. De fleste av disse spesialpapirene har oppskrifter rett på emballasjen, men for å gjøre dem verdt kjøpesummen, vil du vite at du kan bruke dem igjen - og det betyr at du bør kunne bake mer enn bare en oppskrift i dem.

Formede panner kommer i en rekke former og størrelser, og det viser seg ofte at ingen to kommer til å være helt like når det gjelder baketider og mengden røren de har. Det enkleste å gjøre er å starte med oppskriften på pakken og finpusse den for forskjellige smaker, siden du vet at volumet passer akkurat for pannen. Utover det er det to hovedalternativer: Du kan enten måle volumet på pannen og konvertere eksisterende oppskrifter for å matche den (8 × 8-in pan = 6 kopper, 9 × 9-in pan = 10 kopper, 10-in bundt = 12 kopper) eller så kan du lage en full batch med røren til en annen oppskrift og bare helle så mye i pannen du trenger. Konverteringer kan være praktisk når to panner holder det samme volumet av kakedeig, men jeg liker ikke å skalere oppskrifter til rare proporsjoner når jeg ikke trenger det. I slike tilfeller vil jeg helle røren omtrent 3/4 av veien opp på sidene av spesialpannen (både for små kaker og større) og steke eventuelt gjenværende røre i en liten muffinspanne for noen få cupcakes. Det effektiviserer prosessen og etterlater meg noen få bonusmuffinser!

Det er verdt å merke seg at omtrent alle de formede pannene laget av Wilton er laget for å holde en standard kasse med kakemiks (9 × 13-in panne = 14 kopper). Pannene deres kommer også med oppskrifter fra bunnen av, men hvis du bruker blandingen som standard, gjør pannene veldig tilgjengelige for folk som baker veldig av og til og vil ha opplevelsen av å dekorere en kake. Det betyr også at du aldri trenger å stille spørsmål ved hvor mye røren en av pansene deres trenger.

De fleste formede pannene er laget av nonstick, men det er generelt lurt å olje og mel dem for å sikre at du får den reneste utgivelsen på kaken din for å bevare så mye av det originale designet som mulig. Jeg pusser eller sprayer vegetabilsk olje typisk inn i krokene og krokene i en panne for å sikre et godt strøk før du smelter. Deretter kan du legge til en liten mengde røren i pannen og rappe den noen ganger på benken for å eliminere luftbobler som kan være i hjørnene. Til slutt kan du i resten av røren og bake kaken.

Bruk oppskriften som følger med pannen som en guide for baktid og temperatur. De fleste av de formede pannene som jeg har jobbet med bake på 350F, men det er noen som er uvanlig dypt, og vil kreve lavere bake temperatur. Den beste måten å sikre en jevn bakt kake er å bruke guiden som er satt av produsenten og teste kaken din tidlig for å være klar. Og det skader ikke å ta noen få notater om hvilke oppskrifter som fungerer på de formede pannene dine, så du kan henvise til dem neste gang du trekker ut den pannen for å bake.


Et par:Hva er silikonformer Neste:Hva er fordelene ved å bruke silikonovnshansker på kjøkkenet