Silikon ermet med termisk stabilitet og kjemiske stabilitet

- Oct 17, 2017-

I dag, i farmasøytisk produksjon, er silikon ermet ofte brukt for flytende overføring, peristaltiske pumper og vanning operasjoner.

Silikoner er kommersielle navn for mange produkter, men de fleste er laget av Poly to metyl siloxane (PDMS). Disse polymerer er preget av høy kovalente bonding styrke, mot sprakk kjeder (organisk silisium har ultrafiolett (UV) stabilitet, termisk stabilitet og kjemiske stabilitet, så lett å sterilisere). Polar hoved kjede er utsatt for break ny kjeder, men metyl gruppene i kjeden kan gi beskyttende tiltak.

Derfor organisk silisium har hydrofobe, vann i Poly to metyl siloxane (PDMS) modell overflate kontakt vinkelen er høyere, er 108 °. På grunn av dette hydrophobicity, silikon ermet i fravær av surfactant, silikon og vann medium reagerer ikke, bare i de sterk lut eller sterk syre miljøet vil skje.

Slangen er pakket i en 50-fots coil og er individuelt pakket i en to-lags forseglet polyetylen bag etter ekstrudering. Det er verdt å nevne at fordi Siloxane har herdeplast, ikke kan de bli behandlet som termoplast. Av samme grunn, kan ikke de være termisk forseglet; Derfor er når tilkoblet, silikon ermet silikon tube er omsluttet på slangen Barb felles, og to rot bånd er festet fra motsatt retning og slangen festet. Co molding er mulig og noen ganger brukes innen medisinsk utstyr.

Gjennomsiktigheten av silikoner er best beskrevet som "gjennomsiktig" sammenlignet med noen organisk termoplast plast. Resultatet er at silikon elastomerer laget av slanger er laget av silikon polymerer og amorfe silisium. Siden de to materialene har forskjellige brytningsindeks og ikke har en bestemt blande metoden å matche dem, er alle silikon rør gjennomsiktig.

Etter herding viser silikon elastomerer betydelig mekaniske egenskaper, inkludert middels hardhet og høy pause forlengelse, men lavere strekkfasthet enn polyuretan (PU). De har en selvklebende overflate og en høyere friksjonskoeffisienten enn PTFE, men er mye mindre rigid. På grunn av deres hydrophobicity og utmerket isolatorer, elektriske, de tiltrekker seg støv. Deres temperaturområde er større enn polyvinylklorid (PVC).

Silikon ermet i silikon slangen kan omfatte: ekstrudering linjer eller geleer (som kan være forårsaket av tidlig størkning i extruder); Bobler (fuktighet i herding prosessen kan bli absorbert av kjøling valsene på to rullene å danne damp eller h-si≡ med hydroksyl saken i platina-herdet produktet til skjemaet hydrogen); partikler forurensning.

Fastslå grensene for disse feilene er ikke en lett oppgave, men de bør beskrives i detalj i leverandørens salg spesifikasjoner. ISO standarder knyttet til silikon elastomerer for slangen ekstrudering er selv referert i visuell inspeksjon. Andre spørsmål knyttet til mekaniske egenskaper knyttet til fotavtrykk og håndtering. Problemet her er å bruke den minste fotavtrykket "administrere" slangen i farmasøytisk produksjon og unngå kinks og andre problemer. Variablene vurderes omfatter bøying radius (radius av bøying delen av slangen målt på de indre overflaten av bøying) og bøying tvinge (stress må bøye angitte radius).

Silikon rør kan noen ganger skrives gjennom eksterne merket, men overflaten kan være lavere, blekk vedheft er ikke bra, bruker vanlige løsemidler i renseprosessen kan lett slettes. Silikon kan også blandes farge. Barium sulfate brukes vanligvis som en hvit filler substrat prosessfarger eller X-ray ugjennomtrengelig medisinsk utstyr for coextrusion.

Et par:Silikonematte har god mykhet Neste:HVA ER DIN FAVORITT SMULTRING SIER OM DEG?