Måter å rengjøre silikon bakeware : Metode to

- Jun 05, 2019-

Metode to: Fjerne tøffere flekker

Varm opp silikon bakeware før du rengjør . For ekstra tøffe fete flekker, kan det være en fordel å varme opp silikon bakeware i ovnen før du rengjør. Forvarm ovnen til 177 ° C. Når ovnen er ferdig forvarmet, setter du silikon bakeware i ovnen i ti minutter. Dette vil bidra til å varme opp matflekkene som sitter fast på bakekaret og gjøre dem lettere å rengjøre.

Etter at du har varmet opp bakeware, kan du prøve å vaske den med fettkuttende oppvasksåpe og natron.

Vær forsiktig så du ikke brenner deg mens du håndterer bakeware når du tar den ut av ovnen.

Påfør natron . Våt ned silikon bakeware i vasken og rist av alt vannet. Du vil at varen skal være fuktig, men ikke dryppende våt. Identifiser stedene hvor det fremdeles er fete matflekker, og dryss litt natron på hvert sted.

Sørg for å gi en sjenerøs dryss av natron, ikke bare lett smuss.

Lag en lime av natron. Masser forsiktig natron med en fuktig klut slik at vannet hjelper natronpulveret til å bli en tykk pasta. Du vil at natronpastaen skal påføres kraftig på hver flekk på silikon bakeware.

La natron tørke helt, noe som kan ta flere timer.

Skyll og gjenta. Når natronen er ferdig tørket, skyll den av i vasken med varmt vann. Hvis flekkene ikke har forsvunnet på dette tidspunktet, kan du prøve å vaske den med fettkuttende oppvasksåpe igjen eller bruke natron igjen.

Du må kanskje gjenta denne prosessen ganske mange ganger for å få silikon bakeware perfekt rengjort.

Skyll og tørk bakeware . Når du er ferdig med å fjerne natronpasta, bruk litt oppvasksåpe til å vaske silikonet. Skyll deretter all såpen av i vasken. Du bør legge silikon bakeware på et håndkle eller et tørkestativ og la det tørke helt før du bruker gjenstanden igjen.

Ikke legg silikon bakeware i skapet mens det fremdeles er vått, da dette kan føre til at det dannes mugg og bakterier på kjøkkenutstyret ditt.


Et par:Silikon rødvinsglass Neste:Hva er silikonformer